Over Onze Producten

Het leer
De meeste tassen zijn gemaakt van geitenleer. Een aantal toilettasjes is gemaakt van runderleer. Het geitenleer is van een hoogwaardige kwaliteit en is duurzamer dan runderleer. Het is zachter en soepeler door de lanoline in het leer en het is waterbestendig. Het geitenleer is in eerste instantie een beetje stug maar wordt al snel zachter en gaat er steeds mooier uit zien. Het is sterk leer dat niet of nauwelijks scheurtjes vertoont. Onze leveranciers selecteren de beste stukken leer. Hiervoor gaan zij maandelijks zelf naar de hoofdstad Colombo.

De kleur
Het geitenleer is gelakt. De meeste tassen worden in twee standaard kleuren geleverd. Deze kleuren zijn duurzaam en worden na verloop van tijd intenser. Onze leveranciers werken met de aardekleuren zandgeel en donker roodbruin. De intensiteit van de kleur heeft te maken met de mate waaraan het leer aan het zonlicht wordt blootgesteld. Hoe meer zonlicht hoe dieper de kleur wordt. Dit betekent dat de kleuren na een paar maanden een teint donkerder worden. Afhankelijk van de bewerking zijn sommige tassen mat en andere licht glanzend.

Handwerk
De tassen hebben een hoge kwaliteit. Ze worden per stuk gemaakt door vakkundige mensen en worden in elk proces gecontroleerd. De stukken leer worden zorgvuldig geselecteerd en met de hand geknipt. De stiksels, ritsen en andere benodigdheden worden machinaal verwerkt.

© 2014 Bagville.nl